Tuesday, 7 March 2017

sihat dan sakit itu alllah yang beri

assalamuallaikum

malam ni tak dapat tido elok, batuk dan rasa sakit dada....
sebenarnya sejak bersalinkan ameena saya diuji sakit batuk dan masalah kahak dan rasa berat nak bernafas...ameena dah hampir 3 bulan tapi kesihatan pernafasan saya masih tak ok.
alhamdullilah saya tak ada masalah saraf yang teruk kali ni...
ameena juga tido lena tak bangun sangat pun menyusu malam, cuma saya ja yang akan bangun dalam pukul 3 pagi sebab sukar bernafas, batuk dan asyik ke toilet untuk buang kahak...
ujian allah beri.
minggu  lepas hampir seminggu saya dah sihat..alhamdullilah saya masuk 3MT (3 minutes thesis competition)...mujur kesihatan saya Allah beri ok, saya tak batuk, boleh sampaikan talk dengan baik, seminggu sebelum pertandingan saya langsung tak ada suara...guna bahasa isyarat ja di lab :)...
sekarang, tak sangka juga setelah seminggu sihat sepenuhnya sakit batuk dan susah nak bernafas datang balik..
mungkin sekarang musim batuk sebab anak anak saya yang lain pun batuk batuk juga...
ameena pun batuk juga kesian dia kecil lagi dah batuk.harap tak mealaratlah.

sejak dua minggu ni saya asyik teringat arwah ayah...
saya terfikir adakah batuk dan gangguan pernafasan ini akan jadi asbab kesihatan saya merudum dan hampir pada ajal...macam arwah ayah, sihat cergas sentiasa tiba tiba allah beri sakit yang akhirnya datangnya ajal...
saya juga jenis yang jarang sakit...tapi sejak bersalin ameena saya dapat rasa daya tahan badan saya berkurang, berterusan saya tak sihat. moga saya terus positif dan sabar...
allah baru tarik sikit nikmat sihat saya dah rasa sakitnya. kena sabar lagi dan teruskan positif untuk kecerian anak anak dan suami.

rindunya kat ayah...
tanggungjawab saya untuk doakan ayah agar tenang di alam sana..


1 comment:

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...