Tuesday, 31 December 2013

Set kesuburan dari shaklee...

Assalamuallaikum

Selamat tahun baru semua...semoga tahun 2014 ni memberi kebahagian dan kejayaan dunia akhirat buat kita.
hari ini saya nak kongsikan Set kesuburan dari Shaklee.
Mungkin ada antara kita yang dah lama kawin tapi masih belum dikurniakan rezeki anak, atau pun dah ada anak pertama tapi dah lama menunggu untuk anak kedua..sabarlah puan puan, rezeki anak tu adalah kuasa dari Allah....kita usaha dan doa sebagai hambanya...insyaAllah lambat atau cepat Allah akan beri apa yang terbaik buat kita....yang penting kita sentiasa di bawah rahmatNya.



Ok untuk Set Kesuburan Shaklee terdiri daripada :

Untuk Isteri
1. GLA- menstabilkan hormon.
2. Vitalea

Untuk Suami
1. Zink
2. Vitamin E

Cara pemakanan GLA dan Vitalea bagi isteri adalah :

Terbahagi kepada 2 Fasa;

Fasa pertama:

1. Makan GLA untuk menstabilkan hormon terlebih dahulu. GLA dimakan 1 biji selepas makan dan 1 biji sebelum tidur .
2. Vitalea pula dimakan sebiji sehari selepas makan.Jangan makan Vitalea dengan minuman berasakan susu.Sebaiknya gunakan air kosong.
3. GLA perlu dimakan setiap hari tanpa miss, ini penting untuk tujuan menstabilkan hormon dan meningkatkan kesuburan.Bagi bulan pertama , makan semasa hari pertama haid hingga period semula.
4. Semasa makan GLA, anda perlu mencatat tarikh datang haid dan bila sepatutnya haid seterusnya datang semula. Selalunya 28 hari bagi normal, so lepas 30 hari jika tak datang haid anda boleh buat UPT test , kalau positive stop makan GLA.

Fasa ke dua:

1. kalau tidak hamil juga, anda perlu kira berapa hari kitar haid anda, Contohnya jika 30 hari. bahagikan 30/2 : 15 hari...InsyaAllah masa subur adalah hari ke 11 hingga 15 , so makan GLA sejak hari pertama haid sehingga sehari sebelum waktu subur, iaitu hari ke 14.hari ke 15 berhenti makan GLA, tapi teruskan makan Vitalea...
2. Anda boleh buat UPT test jika haid anda lewat datang ...mungkin jika lewat seminggu sesuai untukanda buat UPT test.

Cara pemakanan Zink dan Vitamin E untuk suami

1. Makan 1 biji zink complex sebelum makan sarapan, selepas makan tengahhari makan 2 biji vitamin E.
2. Anda perlu ingat zink perlu diambil dalam keadaan perut kosong, jika kita ambil zink dengan makanan berkalsium seperti susu, keju....zink tidakakan diserap oleh badan dan akan disingkirkan begitu sahaja, so rugi jelah kita makan zink complex tu.
3. dan jika kita makan zink bersama roti, cornflake sumber carbohydrate pula, Phytates dalam makanan tersebut akan bergabung dengan zink dan menjadi bentuk yang sukar diserap oleh badan, so ia juga membazir. jadi anda perlu ingat untuk mengambil zink ketika perut kosong.


Berminat untuk menggunakan Set kesuburan boleh hubungi ;
Puan Norlin
SMS 013-9270211
FB: Amir Izzani Norlin

 

Sunday, 15 December 2013

Buku buku motivasi parenting sangat sesuai untuk semua

Assalamuallaikum,

Saya ingin war warkan kepada rakan rakan blog, selain menjual produk Shaklee yang sangat best dan memuaskan hati, saya juga baru berjinak jinak menjual buku buku motivasi parenting.

Untuk December ini, kami ada buat promosi untuk 4 set kombo...





Jadi kepada rakan rakan yang berminat untuk dapatkan buku buku ini, bolehlah sms ke no saya 013-9270211 atau pm saya di FB Amir Izzani Norlin.

Terima kasih.

Thursday, 12 December 2013

Mengarang doa

Assalamuallaikum,

Semoga kita sentiasa sihat, ceria dan di bawah petunjuk Allah selalu...
hari ni terlintas di fikiran saya untuk berkongsi tentang

Satu tika dahulu saya pernah terbaca di blog Mariafirdaus (saya tak sempat nak mencari semula entry tersebut di dalam blognya)...penulis blog tersebut mengwar warkan kepada semua pembaca blognya yang berhajat untuk mengirim doa untuk dibacakan di tanah suci mekah, mereka akan menunaikan umrah so jika sesiapa yang ingin mengirim doa perlulah tulis doa mereka dan hantarkan kepada mereka, dan mereka akan bacakan semua doa doa rakan rakan di sana........masa baca blog tu ketika itu, saya rasa sangat pelik bercampur kagum...ada juga idea dan cara sebegini...membacakan doa orang lain di tanah suci pulak tu....tapi masa tu saya rasa malu malu untuk hantarkan doa kerana saya hanyalah silent reader :)....kalaulah ada rakan rakan yang nak ke tanah suci, saya sangat sangat berhajat mengirim  doa yang bertulis untuk dibacakan...dan jika suatu hari nanti saya diizinkan ke tanah suci saya juga ingin lakukan tindakan yang sama, membacakan doa yang ditulis oleh teman teman.....alangkah indah idea tukan. :) ......

Dan kini setelah berbisnes Shaklee hampir 3 bulan lebih, saya sentiasa diingatkan oleh mentor saya untuk spesifikkan doa....spesifikkan doa biar jelas......dan suami saya juga mencadangkan saya menulis doa agar spesifik, dan boleh diulang setiap kali selepas menunaikan solat....alhamdullilah hari ini saya telah pun mengarang doa.... :)

Mari rakan rakan kita mengarang doa, agar petah di lidah, lekat di hati...moga doa kita dimakbulkan Allah. amin.

Wednesday, 27 November 2013

Multivitamin dan multimineral Vita-Lea

Assalamuallaikum semua :)

Alhamdullilah hari ni saya nak tulis tentang Vita-Lea Iron formula dari Shaklee.

Tahukah anda Vita-Lea adalah multivitamin pertama yang dicipta di dunia oleh Dr Forrest C. Shaklee pada tahun 1915. Pada asalnya Vitalea 90 tahun dahulu adalah dalam bentuk cecair yang dikenali sebagai "vitalize mineral" dan disingkatkan namanya kepada "vita-min". Jadi asal usul perkataan vitamin yang digunapakai sekarang adalah dari Shaklee..... :)


Kini Vita-Lea adalah dalam bentuk tablet, merupakan suplemen seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Sebotol Vitalea mengandungi 120 biji tablet, boleh diambil sehingga 2 biji setiap hari.


Jika diambil secara harian dan konsisten, Vita-Lea boleh;
  • Meningkatkan kesihatan dan kecergasan menyeluruh.
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan kesihatan mata.
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  • Memberikan perlindungan terhadap kerosakan akibat serangan radikal bebas.

Istimewanya Vita-lea
  • Disokong oleh tujuh kajian klinikal
  • Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel baru.
  • Vita-lea menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk memastikan ketulenan dan keberkesanan produk.
  • Vita-Lea mempunyai sokongan klinikal bagi paras Vitamin D. Dalam kajian saintifik terbaru, paras vitamin D dalam darah yang tinggi mempunyai hubungan dengan pengambilan vitamin D dari suplemen yang diambil dari opulasi pengguna Shaklee.
  • Vita-Lea membantu meningkatkan kemampatan tulang bagi kesihatan wanita peringkat pos-menopos
  • Vita-Lea membantu meningkatkan paras nutrien dalam radah bagi wanita sihat di peringkat dewasa.
  • VitaLea membantu orang dewasa yang berumur mengekalkan kesihatan yang baik.

Siapa yang sesuai menggunakan Vitalea

  • Semua orang terutamanya yang cepat letih dan lesu
  • Ibu mengandung, selepas bersalin.
  • Golongan yang kurang makan atau tak lalu makan.
  • Pelajar yang menggunakan banyak tenaga minda
  • Pekerja pekerja yang sibuk , bekerja keras guna tenaga mental dan fizikal

Berminat untuk menggunakan Vita-Lea boleh hubungi ;
Puan Norlin
SMS 013-9270211
FB: Amir Izzani Norlin

Tuesday, 26 November 2013

Sumber soya terbaik untuk “bodybuilders"




Assalamuallaikum, semoga semuanya sihat selalu...




Hari ini saya ingin kongsikan info makanan tambahan terbaik khas untuk bodybuilders….sebenarnya “pak sepupu” saya yang bertanyakan tentang makanan tambahan dari Shaklee untuk built up muscle….setelah saya lakukan pembacaan dari online Bodybuilding Magazine dan sumber sumber ilmu yang yang lain saya sangat happy untuk berkongsi dengan anda semua, soy-protein terbukti secara saintifik memberi banyak kesan positif untuk membentuk otot! Ini berita baik buat bodybuilder …… J dan ini juga merupakan berita gembira untuk saya kerana Shaklee ada menyediakan protein soya terbaik. Pada tahun 1961, Dr Shaklee telah berjaya mencipta protein segera iaitu salah satu rumusan pengasingan protein soya yang pertama, dan kini Shaklee sebuah syarikat pengeluar makanan tambahan terulung telah berjaya menyediakan ESP Soy Protein Isolate Powder. Untuk kawan kawan yang belum mengenali Shaklee, Shaklee sangattttttlah detail dan cerewet tentang mutu produknya, ESP contohnya…hanya soya yang terbaik, bukan GMO (genetic modified organism), bebas dari racun kimia, ianya sangat semulajadi, dijaga pemprosesan soya untuk dapatkan hasil terbaik untuk diserap oleh system badan manusia…….semua usaha ini bukanlah mudah memerlukan kos yang tinggi, kepakaran saintific, ujikaji berterusan…. dan Shaklee telah berjaya melakukannya…So kawan kawan, bila saya katakan soya sumber terbaik untuk membina otot, anda carilah sumber soya yang tepat….ok J

Ok , sebelum saya menulis tentang kelebihan kelebihan soya sebagai sumber protein segera untuk membina otot, saya kongsikan dulu tips tips ringkas yang mungkin anda bodybuilders dah tahu….tapi mungkin tips tips ini berguna bagi kawan kawan yang baru memasang angan angan untuk membina dan membentuk badan….




  •          Anda harus makan…jangan tak makan!....

  •    Makan makanan yang kaya dengan protein seperti ayam, daging , telur,kekacang dan susu.


  •        Mulakan mengangkat berat (weight training) termasuk dumbbell, barbell, squat, push up dan lunges. Lebih berkualiti jika anda daftarkan diri di gym dan dapatkan tunjuk ajar jurulatih yang pakar, dan kelengkapan latihan yang cukup.

  •            Pastikan anda mengambil post workout drink selepas melakukan latihan.

  •       Berhati hati jangan overtrain- latihan angkat berat memadai 45 minit, 3 kali seminggu. Boleh ditambah dengan senaman bercorak kardio. Larian (sprinting/ jogging 30 minit juga boleh membantu). Overtrain berbahaya kerana boleh menyebabkan microscopic tears , otot koyak.

  •     Never never give up, untuk dapatkan bentuk muscle yang diidamkan bukanlah mengambil masa seminggu dua, anda perlukan usaha yang berterusan. Dari apa yang saya baca dari pengalaman orang, 6 bulan tu paling cepat….so don’t give up!

  •          Tidur secukupnya.





Terdapat banyak sumber protein powder di pasaran khas untuk body builder. Kebanyakkan produk mempopularkan Whey sebagai protein powder terbaik untuk membina otot, harga pasaran juga boleh tahan, mencecah ratusan ringgit…saya mencari detail tentang Whey, terkejut saya apabila ada syarikat pengeluar Whey yang menyatakan nilai BV (biology viability) produk Whey mereka adalah 150%, 168%...wow tu tinggi sangat tu!!!! Hasil pembacaan saya ingin saya kongsikan dengan kawan kawan bodybuilder terutamanya…bukanlah niat untuk memberi persepsi negative tentang whey tetapi ingin memberi info tentang pilihan sumber protein dan di sini saya menekankan kebaikkan sumber protein berasaskan soya.


Tahukah anda dari mana asal usul Whey? Whey adalah sejenis byproduct atau hasil sampingan dalam pemprosesan penghasilan keju (susu lembu ditukarkan kepada keju). Sebelum ini, Whey ini hanya dianggap sebagai sisa dan dibuang begitu sahaja, namun hasil dari kajian untuk meningkatkan nilai byproduct supaya tidak terbuang begitu sahaja, mereka telah berjaya menggunakan whey sebagai makanan tambahan protein. Whey ini kemudiannya dibeli oleh syarikat syarikat pengeluar supplemen dan mereka menwar warkan ianya sumber terbaik protein dengan nilai BV yang tinggi walhal menurut laporan dari pengeluar Whey (kilang), nilai BV whey hanyalah 92% sahaja, banyak beza percanggahan tu (tahukah anda, banyak syarikat supplemen yang tidak mempamerkan nilai sebenar produk mereka, atas keprihatinan dan kebijaksanaan andalah untuk mencari info tentangnya, so berhati hati jangan tertipu!).

Banyak juga blog blog tempatan yang yakin dengan nilai BV Whey sebagai kayu ukur nilai protein, namun hakikatnya nilai BV untuk menentukan kualiti protein adalah OUTDATED, cara terkini dan accurate untuk mengukur kuantiti dan kualiti protein untuk penyerapan badan manusia adalah PDCAAs ( Protein digestibility Corrected Amino Acid Score). Ini merupakan industry standard yang terkini. Nilai PDCAAs yang terbaik adalah menghampiri 1.0. dan result PDCAAs untuk beberapa sumber protein adalah seperti berikut:



Casein          1.0
Eggs white    1.0
Soy protein   1.0
Whey           1.0
Beef             0.99
Chickpeas     0.78
Fruits           0.76
Black bean    0.75
Vegetables    0.73
Legume        0.70
Cereal          0.59
Peanut         0.52



Dari keputusan PDCAAs untuk sumber sumber protein di atas…Casein, Eggs white, Soy protein dan Whey mempunyai nilai tertinggi iaitu 1.0. Jadi kawan kawan Whey yang anda gunakan sebagai supplemen adalah pilihan yang betul, namun adakah Whey benar benar terbaik untuk anda berusaha membina otot ????...jawapannya TIDAK…..


Tahukah anda selain protein, banyak lagi asid amino penting yang menyumbang kearah pembinaan otot….asid amino penting untuk otot adalah GLUTAMINE dan ARGININE….

Untuk makluman kawan kawan berikut adalah kandungan Glutamine dalam beberapa sumber protein

Glutamine (per 100g)

Soy             10.5 g
Milk protein   8.8 g
Whey            4.9 g

Lihatlah kawan kawan, kandungan Glutamine dalam soya adalah dua kali ganda dibandingkan dalam Whey!!!!!! Bodybuilder semua, anda patut baca dan tahu apakah kelebihan Glutamine pada badan anda, rasanya mungkin ramai yang dah tahu….saya kongsikan di sini kelebihan Glutamine:

(Maaf yer kawan kawan saya kurang pandai nak tukar English ke bm jadi ayat agak kelakarlah sikit, tapi yang penting boleh faham……)

·      Tahukah anda oleh kerana fungsi Glutamine sememangnya untuk pembinaan otot, glutamine telah digunakan di hospital hospital untuk mempercepatkan proses pemulihan kecederaan otot. Glutamine juga digunakan untuk memperbaikki keadaan otot pesakit ketika dalam tempoh “starvation”, “infection” dan “exercise trauma”
·      Pengambilan Glutamine sebagai supplemen telah menunjukkan pembinaan muscle glycogen , yang mana mempengaruhi peningkatan , muscle protein synthesis.
·      Glutamine juga menunjukkan kemampuan untuk meningkatkan isipadu sel otot melalui process hidrasi selular.
·      Pengambilan minimum Glutamine sebagai supplemen ,iaitu sebanyak 2 g  sehari menunjukkan peningkatan paras plasma growth hormone, dapat membantu pembakaran otot dari glucose ke asid lemak.
·      Kajian telah mencadangkan bodybuilder perlu mengambil 8 hingga 15 g glutamine setiap hari, pengambilan 3-5 g glutamine sebanyak 3 kali sehari telah menunjukkan kesan positif tanpa menunjukkan kehadiran dalam air kencing (maksudnya tidak berlebihan, kalau berlebihan akan dapat di kesan dalam air kencing)

Sumber; Bulus, N., Pysysiologyical Importance of Glutamine. Metabolism Vol 38, No 8, August 1989.

Parry- Billilngs, M. Effects of Changes in cell volume in the rates of Glutamine and Alanine release From Rat Skeletal muscle in vitro. Biomedical Journal, 276, 1991.


Dan ini pula kandungan Arginine dalam beberapa sumber protein;

Arginine (per 100g)
Soy             7.6 g
Beef            6.3 g
Egg             5.8 g
Cassein        3.7 g
Whey          2.9 g

Sekali lagi protein soya dapat menandingi Whey !!! hampir 3 kali ganda!!...Arginine penting untuk melawan kelesuan mental dan fizikal. Arginine juga merangsang hormone insulin dan hormon peertumbuhan. Semasa melakukan workout atau latihan angkat berat kadang kadang berlakunya “muscle trauma” yang menyebabkan otot anda tercedera dan anda perlu berehat untuk tempoh tertentu bagi memulihkannya. Di sini arginine bertindak untuk terus memperbaikki kecederaan dengan meningkatkan kadar pemulihan tisu. Arginine juga membantu detoksifikasi ammonium oleh hati, ianya juga menunjukkan keupayaan untuk menurunkan kadar LDL cholesterol dan triglyceride level dalam darah. Dalam dunia perubatan Arginine digunakan dalam perawatan angina, congestive heart failure, male infertility dan penyembuhan luka yang serius.

Di samping nilai Arginine dan Glutamine yang tinggi dalam soya berbanding Whey, protein soya mempunyai banyak lagi kelebihan lain yang dapat membantu meningkatkan kesihatan individu. Jadi mengambil ESP soy protein sebagai workout supplemen adalah lebih bijak kerana anda mendapat banyak lagi bonus kesihatan yang lain dari soy, antaranya adalah mengurangkan risiko kanser, mengelakkan osteophoresis, mengurangkan kolesterol, mengelakkan stroke dan arteri tersumbat. InsyaAllah saya akan kongsikan lebih detail tentang kebaikkan ESP untuk kesihatan badan.

So jom cuba tukar atau tambahkan ESP dalam workout drink anda!!! hasilnya lebih bagus insyaAllah :)





Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee atau ingin berkongsi pendapat tentang Shaklee boleh hubungi saya,

Puan Norlin
013-9270211
FB: Amir Izzani Norlin 
ID Shaklee : 1028243





















Istimewanya bisnes Shaklee?


Mengapa bisnes Shaklee best???


1.    Mendekatkan diri pada yang Esa, Kebergantungan sepenuhnya pada Allah SWT , dididik untuk memaksimumkan amalan rohani, tahajud, solat di awal waktu, solat dhuha, membaca Al Quran, zikir. Bagi saya kalau tak dapat apa apa keuntungan wang ringgit dari bisnes Shaklee pun tak apa kerana saya dapat sesuatu yang lebihhhhh bernilai dari itu. Group Shaklee umpama usrah kecil yang selalu menyuntik rasa kehambaan pada illahi, usaha mencari rezeki dalam rahmat Allah. Alhamdulilah. J

2.    Bisnes Shaklee memberi ruang untuk saya mencari ilmu dengan tekun dan sungguh sungguh. Sebagai seorang ibu, rasanya mencari ilmu tentang pemakanan, kesihatan diri suami dan anak anak adalah sesuatu yang sering kita lakukan kadang kadang tanpa kita sedar. Anak demam, kita google di internet cara sesuai mengurangkan panas,bila suami pula sakit perut…kita cari info tentang puncanya dan cara cara penyedian ramuan ramuan tradisi dari halia atau bawang putih misalnya untuk diberi pada suami agar melegakan sikit rasa kurang selesa, dan apabila diri sendiri yang sakit sakit badan bila terlalu letih uruskan rumah tangga, kita jugalah yang mencari info apakah vitamin sesuai untuk maksimumkan tahap kesihatan kita agar dapat lakukan kerja sebaiknya untuk suami dan anak…ilmu tentang pemakanan kesihatan ini kita terokai tanpa kita sedar, so kalau dah alang alang kita membaca, mendalaminya lebih baik kita terus berkongsi secara aktif info info ini, dan join Shaklee adalah ruang terbaik anda mencari, selami dan seterusnya berkongsi ilmu yang anda perolehi…..bermakna sangat join Shaklee dari segi menambahkan ilmu, trust me J


3.    Bisnes Shaklee mudah dan sesuai untuk semua…..betul, memang sangat sesuai untuk semua peringkat umur, lelaki atau wanita…samada yang bekerja atau tak berkerja, suri rumah tangga seperti saya lagilah sesuai…..
Bagi saya seorang surirumah dengan 3 orang hero kecil yang lasak, bisnes Shaklee antara yang mudah jika dibandingkan dengan bisnes berasaskan makanan, menjahit atau menjual pakaian dan beg…bayangkan kalau saya jual kek, jenuhla nak berebut dengan 3 hero saya yang memang suka tolong saya buat kek (yousuff anak no dua saya memang suka minta mamanya buat kek)….nak buat kek untuk makan sendiri pun dah kelam kabut inikan pula nak buat jual tak mungkin bagi saya…..dan nak jual baju atau beg, saya kurang pandai berfesyen…dan tak mungkin rumah saya penuh dengan stok pakaian dan baju, lagila penuh berselerak rumah ni….

Dan paling mudah, sesuai bagi saya adalah Shaklee….kongsikan info di internet, order online pada Shaklee, dan Shaklee yang akan bungkus dan hantarkan barang order kepada pembeli…semuanya di hujung jari tanpa saya perlu simpan stok, tanpa perlu saya bungkus dan pos….sangat mudah kan?

4.    Bisnes Shaklee sentiasa memberi bimbingan, kita akan ada mentor  yang akan sentiasa ikuti perkembangan kita, beri tunjuk ajar, akan beri idea untuk kita bertindak, mentor dan secret group akan sentiasa naikkan semangat kita untuk terus berjuang dalam Shaklee ( Yer, mudah mudah pun kena berjuang juga, bukanlah boleh goyang kaki)..semuanya akan dibimbing dan dipantau secara online, so anda tak perlulah hadiri meeting semuanya anda boleh lakukan sambil anda lakukan aktiviti harian…contohnya sambil memasak, sambil tidurkan anak, sambil susukan anak….tak perlu secara formal. Alhamdullilah saya di bawah group yang sangat best, mentor yang sangat mengujakan….saya pernah juga terbaca ada ahli yang tersilap pilih group, mentornya kurang aktif, jadi ahli ahlinya pun kurang inspirasi….sampai jadi isu nak keluar tukar group lain…..sebab tu lah berhati hati pilih group dan pilihlah group yang anda yakini…silakan ke group kami insyaAllah anda akan puas hati , belajar dari orang yang dah berjaya dalam Shaklee sangat bermakna, insyaAllah.

5.    Tips tips berniaga sentiasa diberikan secara berterusan. Saya pernah terfikir segala tips dan petua yang disampaikan dalam group sebenarnya bukan hanya sesuai untuk Shaklee semata mata, malah ianya sesuai digunapakai untuk semua jenis bisness. Join Shaklee sebagai ahli RM 65.00 seumur hidup umpama anda mendaftarkan diri ke kelas usahawan. Beruntungnya, kerana jika ke kelas usahawan anda habis beratus untuk hanya kelas satu hari, tapi dengan Shaklee setiap hari anda disuntik dengan semangat keusahawanan. ( saya tak lah kata kursus keusahawanan tak bagus, cuma dengan Shaklee ianya bagaikan kursus keusahawanan yang berterusan, ianya penting terutamanya bila kita berada dalam keadaan berputus asa atau malas)

6.    Sesuai untuk yang baru berjinak dengan berniaga. Perniagaan adalah 9/10 dari punca rezeki….jika tak cuba mungkin kita pun ragu ragu..dan bagi yang baru mencuba, banyak sangat yang perlu kita pelajari terutamanya bisnes online. Seperti saya, terlalu banyak benda benda online yang saya kurang mengerti, alhamdullilah dengan Shaklee saya terbimbing…dan ketika ada masalah mentor saya akan cuba selesaikan.

7.    Keyakinan tinggi pada mutu produk Shaklee. Menjual sesuatu berteraskan keyakinan sangatlah penting. Bila kita dah cuba dan tahu hasilnya kita akan jadi lebih yakin. Antara sebab bisness Shaklee ni best adalah kerana Shaklee tu sendiri, produknya bukan calang calang, Shaklee telah bertapak sejak 1956 lagi, pengasasnya Dr Shaklee juga seorang saintis hebat, yang memainkan peranan penting dalam penerokaan vitamin sejak 1915. Kini Shaklee mempunyai kepakaran dan teknologi yang terkini untuk hasil produk yang bermutu. Produk produk Shaklee banyak yang telah dipatenkan dan sentiasa di bawah piawaian yang ditetapkan. Sangat safe dengan Shaklee, anda boleh lakukan lebih pembacaan tentang Shaklee, tak kenal maka tak cinta org kata J

8.    Pulangan yang lumayan, usaha lebih insyaAllah dapat lebih. Part ni saya banyak lagi nak berusaha, tanamkan azam, ikut tujuk ajar mentor, work hard, pray hard dan perbaikki diri untuk peroleh pendapatan lumayan seperti mentor saya Ainul. Ainul adalah mak Shaklee saya, saya ikuti perkembangannya dah lama….saya masih ingat dulu bonus ainul lebih kurang 8 ribu sebulan, masa tu saya dah start pasang impian nak join Shaklee tapi tak join join juga hihi….sekarang Ainul dah mencapai bonus RM 28 000 untuk Oktober lepas, wah banyakkan!! Semua tu boleh dapat dengan Shaklee….ya Allah ya tuhanku kau permudahkan lah urusan ku, peliharalah kesihatankuu agar aku dapat terus solat dengan sepenuh hati pada Mu…jika rezeki Shaklee ini baik untuk ku, boleh jadikan diri ini lebih baik untuk agamaMu, kau permudahkanlah urusanku untukmencapainya…amin. Ainul adalah inspirasi saya, sedang mengikut usahanya, caranya, semangatnya….anda ingin dapatkan sentuhan dan bimbingan dari Ainul dan mentor mentor lain dalam group kami dipersilakan  J…sama sama kita usaha dan sama sama kita berjaya insyaAllah, yang penting mendapat keredhaan Allah.


Setakat itu dulu perkongsian saya tentang istimewanya bisness Shaklee…jangan tunggu lama untuk join, rugi…modal sangat sikit RM 65.00 , insyaAllah usaha tangga kejayaan…cubalah J


Boleh hubungi saya untuk info lebih lanjut

013-9270211
fb : Amir Izzani Norlin










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...