Wednesday 9 February 2011

ayam percik



ayam percik....ayam percik kelantan..ikut resepi umi

ayam diperap dengan bwg putih, halia dan garam...
kuah putih...blanderkan bawang besar, bawang putih, halia sikit, lengkuas sikit, ...pastu masukkan dalam santan....ketuk serai dan masukkan sdikit halba, dlm setengah sudu kecik macam tu.dan jangan lupa asam keping,garam gula ...pastu masak sampai pekat.....kalau nak bubuh tepung pun ok satu sudu...tapi kalau tak bubuh lagi sedap....

bakar ayam ...dan salut ayamtu dengan kuah setiap kali balik...
bila dah masak...bubuhla balance kuahtu atas ayam...ermmm sedap

ni pulak roti bubuh sosej....haikal suka roti ni....haha tgk tu haikal tertutup mata...adik yousuff sedap ja tido....roti ni ikut resepi kak wan....

300g tepung
120ml susu
1 biji telur
60g mentega
3 sudu besar gula
1 sudu kecil garam
1 sudu kecil yis

Ni pulak roti gula...budak budak kecik memang suka..especially kerak gula atas roti tu...hihi


2 comments:

ummuharithasif said...

wah,wah noli...sedapnya nampak ayam percik tu...terliur nk buat tp xtaula bila la agaknya..hehehe...

norlin said...

ermm kak wan kena buat nih....hihi...hari minggu kak wan..bagi berasap rasap dapur rumah kakwan....hihi...
kak wan nanti letakla resepi makaroni bakar yang bubh bayam tu, yg mbak seko ajar tu...teringin nak makan tapi tak tau buat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...